BAS Громадське харчування
Інструмент «BAS Громадське харчування» допомагає полегшити роботу працівників закладів громадського харчування, а також виробничих і кондитерських цехів. Рішення передбачене для автоматизації бухгалтерського і податкового обліків діяльності ресторанів, кафе, осередків громадського харчування готельних комплексів, готувальних виробничих і кондитерських цехів.
«BAS Громадське харчування» базується на основі «BAS Бухгалтерія» і містить всю функціональність цього продукту (подробиці за лінком https://www.ivk.com.ua/produkti/bas-2/bas-buhgalteriyu/).
З рішенням, зокрема, можливо:
- Враховувати сезонні відсотки, взаємозаміни, хіміко-енергетичні характеристики, калорійність і харчову цінність.
- Уникнути постійного введення нової рецептури.
- Складання калькуляцій (Технологічних карт).
- Вводити в рецептурі такі облікові показники: кількість інгредієнта брутто, відсоток втрат після холодної обробки, кількість інгредієнта нетто, відсоток втрат після гарячої обробки, кількість інгредієнта вихід.
- Позначати втрати при обробці сировини окремо для кожного інгредієнта.
- Обирати необхідну рецептуру в момент приготування, за наявності кількох варіантів.
- Вести перелік аналогів (взаємозамінних продуктів) з автоматичним списанням у виробництво і формуванні калькуляційних карток.
- Особливий спосіб обліку продуктів, витрата яких занадто малі в перерахунку на одну порцію. Йдеться про спеції, сіль, цукор.
- Авторозкладка на інгредієнти під час інвентаризації.
- Отримання даних щодо собівартості страв з урахуванням модифікаторів.
- Контроль дотримання рецептур.
- Облік продажів та аналітична звітність.